Diana off Duty

THE ORDINARY – КАК СЕ ПРОМЕНИ МНЕНИЕТО МИ ЕДНА ГОДИНА ПО-КЪСНО

the ordinary aha 30% + BHA 10% review

THE ORDINARY – КАК СЕ ПРОМЕНИ МНЕНИЕТО МИ ЕДНА ГОДИНА ПО-КЪСНО

Толкова се вълнувах, когато поръчах първите си продукти на The Ordinary. Тогава още не бяха налични на българския пазар, затова си ги поръчах от BeautyBay. Имат страхотни отзиви и не са супер скъпи, което е супер за мен. От този публикация насам съм пробвала няколко други продукта на The OrdinaryВече дори ги има и в България! Но въпреки че бях супер развълнувана в началото, над година по-късно съм с малко по-различно мнение за марката и продуктите. 

КАКВО СЪМ ПРОБВАЛА?

Lactic acid (бързо ревю тук), Niacinamide 10% + Zinc 1% (ревю тук и тук (обновеното)), the Azelaic Acid Suspension 10% и Hyaluronic acid 2% + B5 (ревюта тук), AHA 30% + BHA 2% peeling solution (много бързо ревю тук), The Granactive Retinoid 2 % in Squalane.

DianaoffDuty използва affiliate links и някои от нещата може да са изпратени като PR. Това не променя мнението ми за тях. 

Тази статия не е спонсорирана. Прочетете disclaimer за повече информация.

 Lactic acid 10% + HA 2% беше супер преди да пробвам продукти с гликолова киселина в тях. Млечната киселина просто е прекалено лека за моята кожа. По принцип е по-удачна за по-чувствителна кожа или ако тепърва започвате с киселините, защото е от най-леките алфахидрокси киселини. 

Не видях голяма разлика в кожата си след като започнах да използвам Hyaluronic acid 2% + B5 и освен това е ужасно лепкав продукт, затован е бих го купила отново. Знам, че много хора го обожават и наистина виждат разлика, аз просто не мога да издържа лепкането, за да стигна до този момент, може би.

В противоречие съм за Azelaic Acid Suspension 10%. Помогна ми много, когато кожата ми не се чувства добре, особено на събиранията от малки пъпчици, които получавам преди да започне цикълът ми, но става на кир, когато използвам каквото и да било отгоре, затова го ползвах само по 2-3 пъти на месец. Ако не ползвате много продукти наведнъж, този би бил добре за вас. Но наистина трябва да внимавате какво слагате отгоре. 

the ordinary skincare review

shop the post:

AHA 30% + BHA 2% peeling solution е супер. Отнема време на кожата да свикне с него. В началото не можех да издържа и 5 минути, защото започваше да щипе страшно много (измийте продукта, когато започне да щипе, не е нужно да стоите и да търпите, това означава, че кожата ви не е доволна. Няма да стане по-хубава така. Trust me.) Оставя кожата супер мека, почистена и като цяло видимо освежена. 

Имайте предвид, че това е изключително силно концентрирант продукт и не се препоръчва използването му през лятото, когато слънцето е много силно. Използва се само вечер и на следващата сутрин задължително използвайте отделен слънцезащитен продукт. По принцип трябва да използвате такъв, но знам, че много хора разчиатта на слънцезащитата в кремовете и фон дьо тените си, която не е достатъчна. Особено ако използвате толкова силен продукт.

Retinoid 2% in Squalane е продукт,за който не съм говорила преди. Харесва ми, че е в Squalane, защото ретинолът като съставка може много да изсуши кожата. Squalene е емолиент и е естествен компонент от себумът, който всички произвеждаме, докато Squalane е просто хидрогенираната негора версия. Ако не се хидрогенира squalene ще се оксидира при контакт с въздух и ще изгуби абсолютно всичките си полезни свойства.Включих ретинола много бавно в ритуала си за грижа за кожата и към момента го използвам през вечер горе-долу. Това, което се получава при ретинола е, че ако нямате какво да ‘поправяте’ по кожата си, няма да видите особено голяма разлика. Виждам, че кожата ми като цяло е по-чиста (с някои малки пъпки след пътуване или по време на цикъл) Но като цяло е супер за превенция. Знам, че хората казват че бръчките показват живота на човек, но аз искам да държа моя живот в тайна, мерси.

КАК И ЗАЩО МИ СЕ ПРОМЕНИ МНЕНИЕТО?

В началото бях супер развълнувана. Евтина грижа за кожата, която наистина работи? Да, моля! Ще си взема 300 неща!

И ЕТО ГО ПРОБЛЕМА.

the ordinary niacinamide 10% + zinc 1% review

За да задържат цените си ниски, The Ordinary не миксират много съставки. Което значи, че трябва да сте много наясно коя съставка с коя се допълва и с коя се отблъсква. А ако имате повече оплаквания и неща, които искате да поправите, трябва да си вземете страшно много продукти. Въпреи че бях много сигурна, че ще мога да се оправя с всичко наведнъж, в крайна сметка ми стана скучно да нанасям, да чакам да попие, да нанасям отново… И също да гледам и внимавам кое кога слагам, кои продукти стават на кир и кои – не. Разбира се, това си е моя вина и не с всеки би било така, но говоря от личен опит.

Предпочитам да дам 50лв за един продукт, който таргетира няколко проблема, отколкото 5х10лв за същото нещо, но в 5 опаковки, нали разбирате? 

и последно.

Мисля, че The Ordinary е супер, особено ако искате да видите дали някоя съставка ви върши работа. Или ако имате много low-maintenance грижа за кожата и не много проблеми с нея. Но ниската цена идва с много изгубено време в събиране на информация и нанасяне.

Ще продължа да си купувам един продукт – Niacinamide 10% + Zinc 1% просто защото вече не мога да живея без него. Това е наистина любимият ми продукт за грижа за кожата, който рязко промени вида на кожата ми.

ИЗПОЛВАТЕ ЛИ ПРОДУКТИ НА THE ORDINARY?

Want to share?

This Post Has 6 Comments

 1. Това може би е причината да не съм си взела още продукти освен Ниацинамида, просто не ми се занимава да им правя хороскопи за съвместимост. ? Със сигурност ще пробвам още нещо в бъдеще де, най-вероятно гликоловата киселина и онова магическо нещо с кофеин, което премахва тъмните кръгове.

  1. Това с кофеина едва ли ще ти махне кръговете. Най-малкото, много хора не са доволни. Но ако са ти генетични кръговете, нищо топикално няма да ти помогне. Виж, ако са от недоспиване, може малко да избистри, ама…

 2. Загледах ги покрай черния петък, обаче си поръчах и друга козметика и ги оставих за друг път. При мен на дневен ред седи най-вече туширането на бръчките, но голямата ми дъщеря има проблем с акнето и се чудя дали да не й взема Niacinamide 10% + Zinc 1% и да го пробвам и аз 🙂

  1. По принцип ако има проблем винаги е най-добре консултация с добър дерматолог, който да прецени типа кожа и от там каква грижа ѝ е нужна. 🙂 Но според мен е чудесен продукт за поддържане на кожата чиста, особено ако се стиска и ‘чопли’ 🙂

   1. Да, най-добре е дерматолог да препоръча грижата. За съжаление обаче в нашия град няма читав такъв и не ми се ще да рискува и да я натъпче с лекарства или да я ползва като опитно зайче. Не че тя сега не пробва различни продукти, с цел да намери такъв, който да помогне.

    Поне цените на The Ordinary са достъпни и няма да ме разорят 🙂

    1. О, да, определено. Бих препоръчала хубаво да определите с какъв тип кожа е и да работите от там. Много хора смятат, че акне=мазна кожа, но това не е задължително така.
     Важно е да използва хидратиращи продукти и да си измива лицето хубаво, особено ако носи грим, с неизсушаващо средство. Подхранващ крем за лице, подходящ за типа кожа. Редовно екфолиране редовно, но с неабразивен продукт (тоест, да не е с ‘черупки от кайсиеви ядки’ и подобни, защото те могат да бъдат пагубни за вече раздразнена кожа).
     Идеята ми е, че въпреки че смятам, че ниацинамидът е страхотен продукт, базовите грижи са много важни за това специализираната грижа да проработи ?

Leave a Reply

Close Menu