Diana off Duty

Грижа за кожата Sephora Collection: Почистване

sephora collection cleanser review

Грижа за кожата Sephora Collection: Почистване

В 3 отделни блогпоста ще ви разкажа за Sephora Collection Good skincare . В този ще ви говоря за почистващите продукти (син етикет), следващият ще е за хидратиращите (розов етикет) и третият ще е за грижата – избистрящи тена, маски, серуми и подобни (зелен етикет).

Започваме с най-най-първото, а това е синият етикет. С него е означено, че продуктът е свързан с почистването на кожата. Линията се състои от джъмбо памучни тампони, дегримьор за водоустойчив грим на очите, мицеларна вода, мицеларен гел, гел за почистване с аминокиселини, матиращ почистващ продукт с бяла глина и тоник, който не съм пробвала. Не бих казала, че който и да било от продуктите е задължително за суха или мазна кожа, смятам, че повечето типове кожа (освен много суха и много мазна) биха видяли добър резултат след използването на всеки един от продуктите от линията.

за sephora collection good skincare

Всеки продукт в линията е с над 85% естествени съставки, което автоматично я слага в категорията ‘чисти продукти’ на магазина. По-рано тази година Sephora създадоха този раздел и само ~избраните~ имат място там. Въпреки че брандът Sephora не е изцяло cruelty-free (тестват само в държави, в които се налага от закона – като Китай), но съставките са 100% веган. В продуктите няма добавени парфюми и затова някои имат много типична за съставките си миризма.

Опаковките са направени от рециклирана пластмаса или пластмаса, създадена от отпадъци от захарна тръстика, което е невероятно за огромно име като Sephora. Също така се произвеждат от компания във Франция, която лимитира енергийното си въздействие благодарение на LED светлини и прогресивно оборудване с фотоволтаичен разтвор.

дегримьори

sephora collection make up remover gel review

 Triple action gentle makeup remover gel може би е любимият ми продукт от тази категория. 95% от съставките му са от естествен произход, а останалите 5% са само стабилизатори на формулата, а опаковката е от 100% рециклирана пластмаса. Той е за цялостно почустване – очи, устни, лице. Няма нужда от измиване и е мицеларно желе с идеална за деликатна кожа текстура.

моето мнение.

Нямаше никакво щипане или ‘горене’ по кожата, просто е чудесен дегримьор. И е супер забавен за ползване. Тъй като прилича на желе, в първия момент се усеща студен и мокър на кожата, но много бързо изчезва. Не остава лепнещо усещане и няма нужда да се измива. Ако използвате водоустойчив грим, обаче, това няма да ви бъде достатъчно. Но е чудесен дори и за обикновена спирала. Ако трябва да избера един продукт от тази група – би бил това.

92% от съставките в Waterproof eye makeup remover са от естествен произход, а опаковката е от 100% рециклиранапластмаса. Има добавена вода от метличина, която се слави с невероятни почистващи грима свойства.

Водата от метличина също така успокоява чувствителни очи и кожа и има естествени противовъзпалителни свойства. Ако се използва като тоник сама по себе си, тя ще избистри тена и може да помогне с изсветляването на пигментни петна.

моето мнение.

Премахва грим като нищо друго, дори и водоустойчива спипрала, без да има нужда да търкате. Първият път ,в който я използвах, малко ми щипеше на очите, но това изчезна на второ ползване, та си мисля че е било, защото съм потъркала малко по-силно. Вече я използвам много внимателно и нямам никакви проблеми. 

Лицето задължително измива след този продукт, защото консистенцията му е леко мазна (за да може лесно да премахне водоустойчив грим) и остава лек мазен филм на кожата.

Diana off Duty използва affiliate links, а тези продукти ми бяха подарени от Sephora Bulgaria. 

Тази статия не е спонсорирана. Прочетете disclaimer за повече информация.

shop the post:

почистващи продукти

В линията има 2 почистващи продукта – един с аминокиселини, тойто таргетира по-сухите кожи и такъв с бяла глина, който е по-скоро за мазна кожа. Като човек с комбинирана кожа, имам и сухи участъци, и мазни. Затова пробвах и двата.

sephora collection cleanser review

 Amino acid Clean skin gel е с 99% съставки от естествен произход. Съшо така е напълно безопасно да го използвате около очите. Звездата тук са аминокиселините, добити от сироп от цвекло и са известни с това, че поддържат хидратацията на кожата и предотвратяват изсушаването ѝ. Освен това има и успокояващо алое вера, както и глицерин от естествен произход, който предотвратява дехидратацията. Освен всичко това, опаковката е направена от 62% пластмаса от отпадъци от захарна тръстика.

моето мнение.

Използвам го вечер след като си изтрия грима с дегримьор. Има желирана консистенция, много е нежен и изобщо не изсушава кожата, но пък премахва всички остатъци от грим. Памучните ми тампони с тоника са абсолютно чисти след това. Смятам, че е подходящ за сухи и много сухи типове кожа, както и за нормалните и комбинираните кожи. Би бил прекалено нежен за някой с мазна кожа, но аз съм твърд защитник на това да не използваме изсушаващи продукти, та бих препоръчала да го пробвате, особено за вечер, с каквато и кожа да сте.

sephora collection white clay mattifying cleanser review

White clay mattifying cleanser има 96% съставки от естествен произход и обещава, че ще пречисти кожата от мръсотии и ще я изглади. Бялата глина е обогатена с Каолинит, който е вид минерал. От там взима и другото си име – каолинова глина. Действа като много нежен ексфолиант и казват, че не изсушава кожата.

моето мнение.

Наистина не изсушава. Но, въпреки че е много нежен продукт, не бих препоръчала за много суха кожа. Мисля че е страхотен за всеки друг тип кожа. Оставя кожата с усещане за чистота, без да е ‘скърцаща’. Използвам го сутрин, когато знам, че ще нося грим, защото каолиновата глина е известна с това, че прави порите да изглеждат по-малки (няма такова нещо като свиване на пори, те просто *изглеждат* по-малки, когато са чисти), което е и причината маските с бяла глина да се ползват преди грим.

други

 Triple action cleansing water е с 90% съставки от естествен произход. Има добавен цинк във формулата, който поддържа кожата чиста и алое, което успокоява. А пък опаковката е направена от 100% рециклирана пластмаса. Подходящ е за лице и за очи. 

моето мнение.

Нямах никаква реакция към продукта. Не бих го нарекла точно дегримьор, но върши добра работа; водоустойчива спирала му е трудно, но реално не се води точно дегримьор, така че няма да го съдя прекалено строго. Чудесен е, ако сте с малко или никакъв грим, преди почистващият ви гел, за да му помогнете да си свърши работата по-добре. Или след него – за да довършите почистването, тъй като няма нужда от отмиване.

Понякога дори го използвам вместо почистващ продукт сутрин, ако кожата ми се чувства много добре в този ден.

sephora collection cleansing water zinc

 Памучните тампони са от 100% органичен памук, добит без химическа обработка и добавен цвят, а 80% от опаковката им е от рециклирана пластмаса.

Моят опит. Супер меки и наистина огромни, което е супер. Предпочитам голямите памучни тампони, тъй като така не трябва да използвам 10, за да си почистя грима. 1 или 2 са ми достатъчни, за да махна full face of makeup. А това, че са от природосъобразно добит памук ме кара да се чувствам по-малко гузна, че използвам памучни тампони. Супер са ако искате да сте по-еко, но не можете да използвате тези за многократна употреба (аз съм пробвала много пъти и не ми се получи, просто не ги харесвам и това е).

пробвали ли се нещо от линията?

Want to share?

Leave a Reply

Close Menu