Diana off Duty

Lush – част 1

lush review

Lush – част 1

Не знам как да ви го обясня, но Lush много рязко ме спечелиха. От много време искам да пробвам продуктите им, но хем искам да ги помириша на живо, хем момента, в който мина покрай магазините им ме заболява главата от разните миризми и отказвам да вляза. И така няколко години.

Тези ми бяха изпратени от бранда като #prsample. Винаги ми става страшно мило, когато някой реши да ми изпрати нещо. И ме надъхва да продължа с всичко… това. От време на време изпадам в едни състояния, в които си мисля как това писане няма никакъв смисъл и как никой не ме чете, и как (явно) така или иначе се гледа само броят последователи в България и защо изобщо да се занимавам? След това някой ми пише, че ревютата ми са му полезни или че харесва какви гримове правя в Instagram и го мисля със седмици и ми става хубаво. 

Но за тези и други негативизми от блогърския свят – друг път. Днес ще си говорим за козметика.  

Diana off Duty използва affiliate links, а тези продукти ми бяха подарени от Lush Bulgaria. 

Тази статия не е спонсорирана. Прочетете disclaimer за повече информация.

Първо, малко информация за марката, ако вече не знаете: 

1. Lush са изцяло cruelty-free марка, тоест, нито съставките, нито крайният продукт се тества върху животни, както и не продават продуктите си в държави, в които имат такова изискване (Китай, например). Имат строга политика да не работят с доставчици, които тестват върху животни и водят много кампании срещу това. 

2. Продуктите им са ръчно изработени. На опаковките дори има рисунка и името на човека, който е направил продукта, който държите.. 

3. Използват свежи, органични плодове и зеленчуци, етерични масла и безопасна синтетика. Малко или никакви консерванти, както и опаковки.

4. Всички съставки са вегетариански, а някои дори са изцяло веган (тоест, нямат дори и мед, което е много често срещана съставка в продуктите на Lush).

След като установихме всички тези прекрасни неща за марката, идва ред на review-то ми. Днес ще ви представя продуктите, които имат опаковки. В друга публикация ще представя и ‘голите’ продукти (няма да има нищо spicy, не се надъхвайте).

honey Lip scrub

lush lip scrub review

В описанието на тази снимка в Instagram написах доста подробно какво ми харесва в този продукт. Като цяло – всичко. 

Тотално convert-нах към купените ексфолианти за устни, а бях сигурна, че няма смисъл от тях и ‘защо да си купувам, след като имам мед и захар вкъщи?’ Spoiler alert – много по-чисто и удобно е и честно казано, вече си ексфолирам устните доста по-редовно и червилата ми стоят много по-добре.

lush honey lip scrub

Mask of Magnaminty

Това беше един от главните продукти, които исках да пробвам на марката и наистина се изненадах, че ми го изпратиха. Канех се да си я купя, когато приключа с всички мои маски, но сега изглежда че ще приключа тази преди тях. 

Използвам я 1 път на около 2 седмици (с нея съм докато пиша това), защото има екфолиращи частици в нея, а редовно използвам киселини. Помага ми да поддържам кожата си чиста през целия месец. 

Мирише на мента и оставя супер освежаващо усещане след ползване. Каолинът е широкоразпространен в грижата за кожата вид глина, която контролира омазняването, успокоява раздразнена кожа и обриви, както и има нежно ексфолиращо действие. Допълнителната ексфолиация идва от натрошени aduki beans (наистина не знам какво е това), които са доста по-нежни от натрошените черупки в други продукти на пазара (Kylieskin, теб гледам).

Като цяло е култов продукт и мисля че всеки, който я е ползвал, я е харесал и то с причина. Аз я държа в хладилника и това допринася за още по-освежаващо чувство след ползване.

lush mask of magnaminty review

It's raining men shower gel

По принцип никога не бих избрала сама за себе си нещо с мед. Не знам защо, никога не гравитирам към тях и дори не ги помирисвам – все си мисля, че ще са много сладникави. Този душ-гел обаче няма нищо прекалено сладникаво и просто ме кара да се чувствам някак… луксозно? Не мога да го обясня. Хем мирише на мед, хем леко на узрели домашни праскови (това е описанието на приятеля ми, когато го ползва за пръв път). Не знам какво да ви кажа за душ-гел. Не оставя кожата суха, но не бих казала, че мога да мина без да нанеса лосион за тяло. Просто е прекрасно миришещ, не изсушаващ продукт. 

Прави чудесна пяна, ако това е нещо, което търсите. В сайта на Lush пише, че почиства нежно. Да, чувствам се по-чиста след като го ползвам. 

Наистина не знам какво да пиша за душ-гел. Мирише супер и не изсушава. Толкоз.

lush it's raining men shower gel

Имате ли любим продукт на марката?

Want to share?

Leave a Reply

Close Menu