Diana off Duty

3 стъпки към правилния размер сутиен

сутиен размер

3 стъпки към правилния размер сутиен

Днес ще ви споделя за една моя леко болна тема – правилният размер сутиени и видовете бельо. Казвам болна, защото първо – много ми е трудно да си намеря моя размер сутиен по магазините. И второ, защото винаги съм била на мнението, че правилното или неправилното бельо може да промени целия ви тоалет.

За щастие, дигиталният свят, в който живеем, прави всичко все по-лесно за нас и големи сайтове като Astratex предлагат онлайн консултации, които да ви помогнат да изберете правилния размер сутиен. Трябват ви само 3 от обиколките ви, за да разберете кой е вашият размер – гръдна, подгръдна и талия. Въвеждате ги и получавате най-подходящия размер за вас. А на сайта на Astratex.bg със сигурност ще намерите правилното бельо за вас, новата ви любима пижама или дори подарък за половинката ви. 

Но нека първо видим по какво познаваме правилния размер сутиен.

за добрия стил са нужни добри основи.

DianaoffDuty използва affiliate links и някои от нещата може да са изпратени като PR. Това не променя мнението ми за тях. 

Този пост е в колаборация с Astratex.bg. Всяко мнение е мое. Прочетете disclaimer за повече информация.

какво означава размерът на сутиена?

Има едно много голямо общо неразбиране, че големите чашки са резервирани само за по-пищни дами. Това съвсем не е така и сега ще ви обясня защо:

Размерът на чашките е пропорционален на размера на обиколката ви. Какво означава това? Ако, например, носите размер 75B и чашката ви е добре, но гърбът на сутиена ви се надига – това означава, че обиколката ви е голяма. В този случай ще намалите обиколката и ще увеличите чашката и ще пробвате с размер 70C. Ако все още ви е голям на обиколка – то отивате на 65D. В тези три размера, колкото и странно да ви звучи, чашките са горе-долу еднакви на размер. 

как изглежда правилният размер сутиен?

сутиен dianaoffduty
бельо dianaoffduty

1. обиколката

Обиколката на вашия сутиен е това, което ще поддържа най-голяма част от тежестта на гърдите ви, затова е толкова важно да ви е по мярка. Гърбът на сутиена трябва да е прилепнал по тялото, но без да ви стяга. Ако ви стяга прекалено много – то значи обиколката ви е малка. Генерално правило е, че не би трябвало да се отделя на повече от три пръста. 

Също така закопчалката му (ако е отзад) трябва да стои на същото ниво, на което е и предната част на сутиена. Ако стои повдигнато, то обиколката ви е прекалено голяма и трябва да пробвате размер с по-малка обиколка. 

 

2. презрамките

Тъй като по-голямата част от тежестта на гърдите трябва да отиде в обиколката на сутиена ви, за да сте сигурни, че  правилна, може да погледнете презрамките – те не трябва да се впиват в раменете ви, но не трябва и да падат. Често болките в раменете и врата идват от неправилно подбран размер обиколка на сутиен (прекалено голяма), в който случай по-голямата част от тежестта на гърдите пада върху презрамките. 

бельо diana off duty

3. чашката

Чашката на сутиена играе най-малка рокля в реалната поддръжка на бюста. Тя трябва да следва естествената линия на гърдите, да не се впива и да не ‘прелива’ – признак, че ви трябва по-голяма чашка. Също така не трябва и да остава място между нея и гърдата, което е признак, че ви трябва по-малка чашка.

сутиен diana off duty

съвети.

  1. При избор на нов сутиен, винаги гледайте обиколката да ви е добре на закопчано първо (най-външно) телено копче. Това се прави тъй като обиколката се отпуска с времето и наличието на допълнителните копчета ви дава възможност да я стесните леко и съответно сутиенът да ви върши работа по-дълго време.
  2. Ако планирате даден сутиен да ви бъде за ежедневието, то се придържайте към неутрални цветове и изчистени модели. Така ще си осигурите най-голяма гъвкавост и ще можете да го използвате в най-много ситуации и разнообразие от тоалети. 
  3. Безшевното бельо в бежов цвят е идеален вариант, когато носите прилепнали или светли дрехи. Не препоръчвам бяло бельо под светли дрехи, защото често си личи. Правилният за вашата кожа бежов нюанс дава най-добър ефект, защото се влива с кожата и като бельото остава невидимо под светлите ви дрехи. 
  4. Добрият сутиен без презрамки ще ви даде невероятна свобода за избор на тоалет, както и свобода на движение! На снимките виждате Wonderbra от Astratex.bg, който се слива с кожата ми напълно и ми дава свобода да го нося под множество различни дрехи – както се вижда и на снимките долу – остава напълно незабелязан под дрехите ми.
размер на сутиен
модa dianaoffduty
Want to share?

Leave a Reply

Close Menu