Diana off Duty

Ролерите за лице от жадеит – полезни ли са всъщност?

jade roller dianaoffduty

Ролерите за лице от жадеит – полезни ли са всъщност?

Може би сте чували за ролерите за лице, тъй като много нашумяха в последните години. Често обещават, че намаляват подпухналостта, успокояват раздразненията, намаляват тъмните кръгове и дори изглаждат фините линии.  Но успяват ли да изпълнят всичките си обещания? Вече от няколко месеца използвам ролер за лице, като имам може би най-популярната версия – от жадеит. 

По-долу ще прочетете за: 

1. Полезните свойства на ролерите за лице 

2. Ползите от нефритените ролери и как да ги поддържаме

3. Как да изберем правилния за нас ролер 

4. Как да познаем истинския нефрит

Можете да се възползвате от код DD10 в сайта на Beautyblossom.eu за -10% от поръчката ви (дори и на намаление!)

Ролерът ми е предоставен като PR, а кодът е affiliate. 

DianaoffDuty използва affiliate links и някои от нещата може да са изпратени като PR. Това не променя мнението ми за тях. 

Тази статия не е спонсорирана. Прочетете disclaimer за повече информация.

Ролер за лице - с какво е полезен?

Масажът, който правите на лицето си с ролер за лице, освен приятен, е и полезен при подпухване и леко ‘извайване’ на лицето. Не очаквайте чудеса, обаче, ролерите са изключително нежни и ефектът от тях е временен. Тоест, когато не използвате ролерът повече от ден, извайващият ефект изчезва.

Често се казва, че този тип ролери за лице помагат за лимфния дренаж на лицето, но истината е, че такова нещо няма. В лицето има изключително малко лимфни възли и няма нито едно изследване, което да потвърждава, че лицето се нуждае от лимфен дренаж.

Някои хора казват, че помага за по-доброто попиване на продуктите в лицето ви. Отново – няма изследване, което да потвърждава тази теория. Може на някого да му се струва така, защото просто си притиска лицето с нещо, но ефектът е по-скоро същият като просто да притиснете с ръце.

Ролерите за лице не се препоръчват при налични проблеми с кожата (розацея, чувствителна кожа, спукани капиляри, акне, херпес и др.), защото продължителният масаж и засилването на циркулацията на кръвта могат да влошат проблема.

Ролери за лице от нефрит (жадеит) - ползи и поддръжка

Използван от стотици години в традиционната китайска медицина, ролерите от жадеит изобщо не са концепция на новото време. Този вид камък е бил използван за премахване на негативни енергии от тялото и балансиране на ‘чи’-то. 

Жадеитът е естествено студен камък – дори и при допир с кожата, той остава хладен и не се затопля. Изключително подходящ и полезен е при подпухване, което е и причината да го използвам всяка сутрин, след като си намажа лицето с всички кремове, но преди SPF. 

Хубаво е винаги да слагате масло или богат крем, когато използвате ролер за лице, за да не дърпате кожата и да непредизвикате ненужни бръчки. 

Ако имате ролер от жадеит – измивайте го с хладка вода и нежен сапун преди и след употреба и го подсушавайте с чиста кърпа. Тъй като е порест камък, той има тенденцията да задържа бактерии. Та, измивайте го превантивно, за да не си разнасяте ненужни неща по лицето.

нефритен ролер dianaoffduty
depuffing face

Когато избирате ролер за лице...

как да познаете истинския нефрит?

Имайте предвид, че жадеитът не е евтин камък, така че всеки ролер, който е изключително евтин, най-вероятно е от обикновено стъкло. Но в същото време имайте предвид, че не е нужно да се изхвърляте – 1кг жадеит се продава за около 500 долара. Моят ролер (с метала по него и дръжката) тежи около 150гр, което смятам, че е средната тежест на този тип ролери. Простите сметки показват, че цена от около 50-60лв за ролер е напълно нормална и логична.

Пазарувайте само от места, от където получавате сертификат за автентичност. Beautyblossom.eu предоставят сертификат за автентичност на жадеита към всеки ролер.

Както споменах – жадеитът е естествено студен камък. Ако като го държите се усеща студен и гладък, то най-вероятно държите истински нефрит.

Поставете го срещу светлината – ако виждате влакнести, подобни на филц преплитания в него, то най-вероятно е истински нефрит. Истинските камъни са непостоянни и неравни.

Можете да пробвате и да го надраскате леко с игла или върха на ножица – истинският жадеит е много устойчив на надраскване и не би трябвало да остава драскотина по него. Всъщност, би трябвало той да може да надраска стъкло и метал, но тъй като все пак говорим за ролери, това не би бил релевантен тест (защото са гладки). Имайте предвид, обаче, че има различни видове нефрит, като някои са малко по-меки и все пак е възможно да бъдат надраскани.

bottom line.

Освен приятното хладно усещане и мощното действие срещу подпухването, ролерите за лице са си лукс, който не е задължителен в ритуала на всеки. За мен лично е изключително приятно да наблюдавам как изведнъж лицето ми спада сутрин и продължавам да го изполвам, а и добавя една допълнителна нотка в грижата ми, която използване само на мазила не могат да доставят. 

На пазара има от всякакви материали – розов кварц, бял квард, жадеит, метал и т.н., и т.н. Имайки предвид фунцията му, преценете доколко вярвате в полезните свойства на различните камъни и дали това ви е особено важно. Ако ли не – вижте на кой тип ви устройват поддръжката и цената най-много.

използвате ли допълнителни инструменти в грижата си за кожата?

shop the post:

Want to share?

Leave a Reply

Close Menu