Diana off Duty

Как да се чувствате толкова щастливи, колкото изглеждате в Instagram

how to be happy during quarantine dianaoffduty

Как да се чувствате толкова щастливи, колкото изглеждате в Instagram

Всъщност, това започнах да го пиша преди много време. Но някак все не му беше момента. И сега реших – какъв по-добър момент от пандемия?? Шегувам се, разбира се. Но в момент, в който може би е по-трудно да сме щастливи и позитивни, идвам аз, рицарят на бял кон, за да ви представя моята non-bullshit формула за щастие. 

Всеки иска да се чувства щастлив. Разбира се, че ще искаме, отвсякъде ни заливат с мисли за щастието, как е най-важното и че без него не можем. Някои го намират в материалното, други го търсят в спиритуалното. Никога не съм намирала щастие в новите си покупки. Разбира се, че супер много се радвам, когато си взема нещо, което отдавна искам, но това не е щастието, за което всички говорят. Това е задоволство. Задоволили сте желанието си да имате нещо. Въпреки че искам да кажа, че да си купя този шлифер със сигурност няма да ме направи нещастна. Също така не съм от супер върлите почитатели на пътуванията (харесвам нови места, но стигането до тях ме натоварва като идея), а и честно казано, не съм особено религиозен, вярващ, духовен и всякакви такива неща, човек. Разчитам повече на логика и факти, отколкото на вяра. 

Това са размисли за друг път обаче. Всъщност, преди няколко години открих ‘формулата’ за щастие. Малко след това открих, че не съм я открила аз първа, но пък сама се сетих за нея, така че си я водя моя.

diana off duty how to be happy
how to be happy during quarantine dianaoffduty

DianaoffDuty използва affiliate links и някои от нещата може да са изпратени като PR. Това не променя мнението ми за тях. 

Тази статия не е спонсорирана. Прочетете disclaimer за повече информация.

"Happiness is a journey, not a destination."

Въпреки че разбирам колко е хубаво да си мислим, че когато получим нещо (или някого!), то ще ни донесе щастие, това чувство на удовлетворение е временно, докато хормоните ни си възвърнат нормалното състояние и отново сме нещастни, само че този път и без пари, или с разбито сърце. Затова пък навлизаме в един порочен кръг, в който постоянно взимаме нови неща (или хора!), които смятаме, че ще ни поддържат щастието. 

Не бих казала, че обратното на щастието е нещастието; това би означавало, че щастието се губи и нещастието го замества. А щастието не е дестинация, то е целият път. Щастието се засенчва от случки и мисли, но то пак е там. Обратното на щастието би било безразличието. И само който знае какво е да ти е безразлично, ще разбере какво точно имам предвид. 

За 26те си години oh, dear на тази планета научих, че най-важното нещо е да научите себе си. Всеки трябва да знае какво може и какво не може. Как му работи мозъка, какво събужда различни реакции. Трябва първо да се научите какво ви кара да се чувствате нещастни, за да можете да отвърнете на реакцията; да премахнете това, което засенчва. В света всяко нещо е рекация на друго. Реализмът е бил реакция на романтизмът. Пънкът – реакция на хипитата. Моето присъствие в интернет е реакция на всичко, което чета ежедневно. 

Щастието ви не трябва да зависи от нещо, което може да се счупи или да изчезне. Защото ще живеете в страх, че не просто ще изгубите материалното, но ще изгубите и онази ‘щастлива’ частица от себе си. Щастието не трябва да зависи от нещо, което може да бъде променено.

Щастието трябва просто да е там. Да сте толкова доволни от това, което имате, което нямате, което сте, което не сте и което ще бъдете, че просто да няма какво да го засенчи.

формулата е проста:

how to be happy dianaoffduty

Ако не харесвате нещо и можете да го промените – променете го.

ако не харесвате нещо и не можете да го промените – приемете го.

Променете нещата, които не харесвате – в себе си, около себе си, в живота си. Променете това, което искате да е различно. Спрете да  се оплаквате за неща, които можете да промените. Или ги променете, или ги приемете.

Приемете нещата, които не можете да промените по една или друга причина, дори и да е защото просто не ви се занимава (въпреки че личностното развитие е важно, напълно нормално е понякога просто да нямате желание да се занимавате с нещо. Или да имате други неща, които искате да развиете. В това няма нищо лошо. Но спрете да се оплаквате за тези неща, ако е такъв случаят.) 

 

Прекарвате най-много време със себе си, буквално 24 часа на ден сте с вашите мисли, вашето лице, вашето тяло. Защо ще прекарвате толкова време с човек, когото не харесвате? Колко време прекарвате (доброволно) с хора, които не харесвате? Опитвате ли се да промените всяко минимално нещо в приятелите си, което просто ви дразни*? Не, приемате ги каквито са, защото не можете да ги промените*. Защо не можете да направите същото и със себе си? 

Никъде не пише, че трябва да сте едни и същи хора постоянно. Никъде не пише, че не може да си промените вижданията, характера, външността, местоположението. Никой никъде не е записал ‘Даяна ще е завинаги с къса коса на пластове’ И СЛАВА БОГУ, защото that was a bad look. 

И с този пост искам да ви покажа, че дори и най-големият противник на basic ass bitches може да бъде a basic ass bitch. И съм го приела. 🙂 

*ако излизате с хора, които не харесвате или се опитвате да промените навиците на приятелите си просто, защото ви дразнят, сте кофти хора. i don’t make the rules

Какво бихте жертвали за щастие?

Want to share?

Leave a Reply

Close Menu