Diana off Duty

Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup мнение

estee lauder double wear stay in place makeup

Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup мнение

Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup е най-култовият фон дьо тен на планетата. Изглежда сякаш всеки, който го е пробвал, се е влюбил в него. Хора с комбинирана и мазна кожа са ми го хвалили, хора с много суха кожа – също. В един момент имах чувството, че само аз не съм го пробвала, но така и не можех да дам 80лв за него. Нещо ме караше да не искам. И не е само това, че съм скръндза. 

Просто бях убедена, че няма да ми хареса. За фон дьо тен предпочитам по-ниска покривност и сияен завършек. А всеки път, когато съм го пробвала на ръката си, нещо ме е отказвало. 

Зарадвах се, когато разбрах за малките версии в douglas.bg. 15мл за 26лв е супер разумно като цена, особено имайки предвид, че нормално 30мл са 80лв и нагоре. Малката версия съществува в 3 цвята и за щастие, единият от тях, 2N1, ми е почти идеален (можеше да е една идея по-неутрален, но това го открих след много взиране).

Ениуей. Нищо не можеше да ме подготви за това, което изпитах, когато го пробвах за първи път. 

DianaoffDuty използва affiliate links и някои от нещата може да са изпратени като PR. Това не променя мнението ми за тях. 

Тази статия не е спонсорирана. Прочетете disclaimer за повече информация.

 

Моето мнение.

estee lauder double wear stay in place makeup review

Първият път реших да го нанеса с четката, с която си нанасям фон дьо тена винаги – Real Techniques  #221. Оказа се прекалено гъста за текстурата на фон дьо тена и ефекта, който предпочитам. Но като цяло бях приятно изненадана от това как изглеждаше в първия момент – завършекът е естествен мат и със сравнително малко количество успях да покрия цялото си лице, а покривността определено е средна към висока. Реших да не нанасям пудра отгоре – все пак е stay in place makeup, innit? 

Нанесох го в 7am и проблемът се появи към 10am – започна да ме дразни. Ползвала съм много тежки и гадни фон дьо тени в живота си (включително Impala преди 13 години lol), но нищо не можеше да ме подготви за това. Усещах го сякаш съм си намазала лицето с вазелин. Косата ми започна да залепва по него. Не. Не. Не. Сетих се, че сутринта използвах крем, който не бях ползвала преди и реших, че може в него да е проблемът.

Втори ден.

Пробвах със stippling четка, която реших, че ще е по-подходяща за плътната текстура на Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place фон дьо тена и определено беше по-добре. Този път използвах нормалната си основа – Sephora Collection All Day Hydrator (мнението ми – тук). Сложих и съвсем малко количество пудра отгоре, за да минимизирам усещането за лепкавост.

Определено нещо не се бяха разбрали с крема първия ден – може би се беше получило прекалено тежко за моята кожа, но този път не го усещах чак толкова. 

Приемам ревютата си на продукти сериозно (както и не обичам да разхищавам), затова пробвах всякакви начини и комбинации, за да накарам този фон дьо тен да проработи за мен.

Осъзнах, че всъщност го харесвам, когато за първи път излязох с друг фон дьо тен някъде на третата седмица. Кожата ми просто не изглеждаше толкова свежа следобед. За мен най-добре стои, когато е разнесен с гъбичка (аз използвам на Ebelin от DM) и без да го фиксирам с пудра. Прахообразни продукти (руж, бронзант, хайлайтър) се разнасят чудесно дори и без да е фиксиран. 

Но това, което открих е, че Estee Lauder Double wear stay-in-place не позволява да се наслагва върху кожата, както и не търпи смесване с други продукти. Поне при мен в тези случаи ставаше на петна и се налагаше да го трия и слагам наново всеки път, в който пробвах.

С правилната основа може да стои сигурно и 24 часа, на мен максимума ми е около 14. В хода на деня не се разделя, не изчезва, наистина си стои на мястото (хехе). С комбиниран тип кожа съм и челото ми лъсва следобед, но дори и себумът не може да помръдне Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place фон дьо тена. Някак се смесват и кожата вместо неприятно лъщяща придобива точно този естествен блясък, който харесвам. Като цяло, харесва ми повече, когато е на няколко часа, отколкото в момента, в който съм го нанесла. 

Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place определено е фон дьо тен за дълги дни с много задачи. Не би бил първият ми избор, ако ще изляза за малко, на кафе или брънч. Той е за офис, за цял ден обикаляне, за снимки, като цяло за наистина тежки дни. 

Не мисля, че това е продукт за много суха и суха кожа, въпреки че познавам хора, които го харесват. Може би зависи как предпочитате да изглежда кожата ви. Ако харесвате висока покривност и малко по-матов завършек, или пък сте с комбинирана/мазна кожа, би ви допаднал. 

Но пък ето и необработени снимка и клип на мен с Estee Lauder Double Wear Stay-in-place makeup (имам и коректор, бронзър и хайлайтър на кожата си, честно казано така и не се сетих да снимам преди да сложа всичко останало, та имайте го предвид). 

estee lauder double wear swatch

Вие пробвали ли сте го? Как предпочитате кожата си - сияйна или матова?

Want to share?

Leave a Reply

Close Menu