Diana off Duty

5 причини да добавите Витамин Ц в грижата за кожата

витамин ц в грижата за кожата

5 причини да добавите Витамин Ц в грижата за кожата

В последните години витамин Ц е спряган за една от най-добрите анти-ейдж съставки на пазара, както и за най-добрата съставка за поддържане на равен, гладък и блестящ тен. И то как да не като реално е проучван и върши това, което се казва за него. 

Въпреки че най-вероятно приемате витамин Ц с храната си, също както с водата, няма как да сте сигурни, че изобщо достига до кожата ви. Използването на продукти с витамин Ц е най-сигурният начин да се възползвате от ползите на витамин Ц. 

А какви са те? Продължете да четете надолу.

shop Vitamin C serums:

DianaoffDuty използва affiliate links и някои от нещата може да са изпратени като PR. Това не променя мнението ми за тях. 

Тази статия не е спонсорирана. Прочетете disclaimer за повече информация.

витамин Ц е безобиден за повечето типове кожа

 

  • Има много малко случаи, в които хора с хиперчувствителна кожа са забелязали минимални раздразнения, но като цяло витамин Ц е страшно безобидна съставка в грижата за кожата.

витамин Ц озарява и намалява хиперпигментацията

  • Витамин Ц помага при хиперпигментация и озарява кожата като изглажда най-горния слой. Използването на витамин Ц редовно е доказано, че намалява пигментните петна, които могат да се получат от слънцето, белези от акне или с възрастта. Освен това има проучвания, които показват, че витамин Ц успешно се бори с различни възпалителни състояния на кожата (ако имате нужда, моля, обърнете се към специалист), както и намалява зачервяванията по кожата.

витамин Ц подпомага производството на колаген

  • Не бих ви препоръчала да си купувате продукти с колаген – те нямат доказано действие в анти-ейдж грижата за кожата. Молекулата на колагена е прекалено голяма, за да може да проникне в кожата до такова ниво, за да има разлика от нея. Вместо това ви препоръчвам да използвате серум с витамин Ц, който ще насърчи производството на колаген и така кожата ще изглежда по-млада и по-стегната по-дълго време.

витамин ц защитава кожата от вредите на слънцето

  • Тук не ви казвам, че върши рабоатта на слънцезащита. Винаги нанасяйте слънцезащита. Но витамин Ц подпомага функциите на слънцезащитата ви. Витамин Ц е страхотен антиоксидант и като такъв успява да се пребори със свободните радикали, които вредят на кожата ви.

витамин ц забързва процеса на заздравяване на кожата

 

  • Витамин Ц забързва деленето на клетките и така помага на кожата да се възстанови по-бързо. Различни проучвания показват, че освен за малки рани, витамин Ц помага на кожата да се възстанови и след изгаряне.

използвате ли витамин ц в грижата за кожата?

Want to share?

Leave a Reply

Close Menu