Diana off Duty

Корейските ексфолиращи маски за крака

cattua ексфолираща маска за крака мнение

Корейските ексфолиращи маски за крака

В този пост в Инстаграм споменах, че аз не обичам крака и пръсти на крака. Съотвено, не нося отворени обувки. Но тази година се случи някакво чудо и аз реших, че харесвам отворени обувки. А отворените обувки изискват малко по-специална грижа за краката. Insert: ексфолиращите маски, от които кожата на краката ти се бели.

Всъщност опитът ми с ексфолиращите маски започна още преди няколко години, когато ползвах някаква, от която нямаше абсолютно никакъв ефект. Бях страшно разочарована и реших, че няма смисъл от това. 

Долу предлагам мнението си за две от по-известните на пазара. Първата я намерих във Фантастико, а другата е от Лили/ДМ.

корейска ексфолираща маска за крака - mBeauty

корейска ексфолираща маска за крака magic foot

Преди няколко месеца видях тази лилавата в магазина и си казах – “добре, ще пробвам пак. Може този път да има повече ефект.” И о, Боже, имаше ефект. От години нося остри обувки и това си оказва своето влияние – имах доста загрубели места по краката, които с нищо не успявах да премахна. Но маската значително ги намали и направи кожата на тяхно място малко по-нежна. Положението не беше съвсем като нови, но имах надежда, че ще се оправи.

С тази маската беленето беше по-скоро на дребни парченца и изискваше много допълнително ексфолиране, за да падне всичката кожа. Но пък е приятна за ползване, докато сте с нея.

cattua ексфолираща маска за крака

По препоръка от няколко човека в Instagram си взех синята. Първо – страшно е ментова, имайте го предвид. Докато бях с нея ми беше много топло на краката, а след като я махнах – ми беше студено. После започнаха да се редуват топло и студено и така до обяд на следващия ден. Често казано, неприятно усещане. Друго неприятно е, че краката ми рязко станаха МНОГО сухи. След като ползвах маската, колкото и да ги мажех с кремове и масла, които преди са ми били добре, те си стояха сухи – чак усещах как се опъва кожата. 

Но това са просто дреболии, когато стигнем до ефекта от маската. Усетих, че маската работи, докато вървях със затворени обувки. Мислех, че чорапът ми се е свлякъл. Уви, когато се прибрах и се събух видях, че не е чорапът. Просто кожата ми се белеше на парцали. Най-странното, но удовлетворяващо нещо в животът ми. Беленето продължи около седмица и накрая краката ми бяха меки като бебешко дупе.

cattua ексфолираща маска за крака мнение

Този тип маски вече са абсолютен must haveглавен елемент от грижата ми за кожата на краката. Правя си такава маска 1 път в месеца и не се притеснявам от загрубяла кожа. 

DianaoffDuty използва affiliate links и някои от нещата може да са изпратени като PR. Това не променя мнението ми за тях. 

Тази статия не е спонсорирана. Прочетете disclaimer за повече информация.

Want to share?

Leave a Reply

Close Menu